Uw ideale vertrekpunt

Zevenaar vormt het hart van de Liemers. De stad biedt een bijzondere mix van landelijkheid, voorzieningen en bereikbaarheid, waardoor het er heerlijk wonen, werken én genieten is. Via de A12 en A18 zijn steden als Arnhem en Doetinchem en de Duitse grens in een paar minuten te bereiken. Voor rust en ontspanning wandelt u de recreatiegebieden De Rhederlaag en De Bijland in of bezoekt u de bossen van de Veluwezoom en Montferland. Genieten in optima forma.

Streekproducten

Zevenaar kent vele winkeltjes waar u de lekkerste streekproducten uit eigen buurt kunt vinden. Proef bijvoorbeeld eens de boerenkaas van Landwinkel Zevenaar, bezoek de historische Grutterij-Molen ‘De Hoop’ waar Frits en Maaike ambachtelijk meel maken of probeer de mozzarella van de bijzondere waterbuffels van Buffelboerderij Arns.

Cultuur

Als cultuurliefhebber kunt u uw hart ophalen in het Musiater, de culturele ontmoetingsplek van Zevenaar. Het Musiater biedt een groot scala aan professionele theatervoorstellingen en amateurproducties voor jong en oud. Met het ruime aanbod cursussen, workshops en lessen kunt u in de muziekschool van het Musiater ook zelf instrumenten leren spelen!

Fietsen

Pakt u liever de fiets om lekker tot rust te komen? Download dan een van de gratis fietsroutes via www.lekkerfietsen.nl en trek er lekker op uit. Met ‘Rondje Liemers’ fietst u vanuit je huis 48 kilometer langs recreatieve waterplassen, door uiterwaarden en over de dijken van de Liemerse plaatsen. Een prachtige route om te genieten van de rust, ruimte en rivieren.

De Markt

“Mag het een onsje meer zijn?” In Zevenaar hoort u het nog elke vrijdagmiddag én avond op de gezellige weekmarkt. De markt op het Raadhuisplein wordt omringd door de leukste winkels, terrasjes en eetgelegenheden van Zevenaar. Met meer dan 45 kramen, is de markt een van de grootste weekmarkten in de omgeving. Dorps genieten in uw eigen stadje!

Sport

Of u nu graag voetbalt, hockeyt, tennist, paardrijdt, fitnesst, zwemt, danst of lekker in de vrije natuur rent, fietst of skeelert… het kan allemaal bij de vele sportverenigingen die de gemeente telt! Het is dan ook niet verwonderlijk dat voetballers als Phillip Cocu en Ali Ibrahim hun sportieve basis hier legden.